Ανοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Wall

Ο τεχνολογικός κλάδος στηρίζει σε κέρδη τις ευρωαγορές, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στη Wall και την ανακοίνωση των στοιχείων για το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Intel για τις πωλήσεις ημιαγωγών προκαλούν ευφορία στον τεχνολογικό κλάδο και προσφέρουν στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικανικό έλλειμμα στη Wall.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,47% στις 4.985 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,65% στις 4.365 μονάδες και ο CAC 0,54% στις 4.060 μονάδες.

Η Infineon διαμορφώνεται με κέρδη 1,7% και η STMicroelectronics 1,4%. Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο αεροπορικός κλάδος μετά την διήμερη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Οι Swiss International Air Lines και Deutsche Lufthansa στηρίζονται και στις φήμες ότι πλησιάζουν σε συμφωνία συγχώνευσης.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά την ανακούφιση από τις ευοίωνες προβλέψεις της Intel.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην κρίσιμη ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ. Οι αναλυτές περιμένουν ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Ιανουάριο στα 56,8 δισ. δολ. μετά τα 56,4 δισ. δολάρια του Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v