Τεχνολογία και VW ασκούν πιέσεις στις αγορές

Πιέσεις ασκεί στον κλάδο κατασκευαστών μικροεπεξεργαστών η προειδοποίηση της Texas Instruments ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις του κλάδου στο τρέχον τρίμηνο δεν θα διαμορφωθούν στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεων.

Πιέσεις ασκεί στον κλάδο κατασκευαστών ημιαγωγών η προειδοποίηση της Texas Instruments ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις του κλάδου στο τρέχον τρίμηνο δεν θα κινηθούν στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεων.

Η προειδοποίηση της Texas Instruments αναμένεται να ασκήσει πιέσεις και στις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν η STMicroelectronics (0,7%) και η Infineon Technologies (1,1%).

Η Volkswagen υποχωρεί 2% μετά την προειδοποίηση για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, ενώ στον αντίποδα η BHP Billiton αντιδρά με άνοδο 1,3% στην ανακοίνωση εξαγοράς της αυστραλέζικης WMC Resources.

Η χημική Clariant υποχωρεί μετά την ανακοίνωση πτώσης κερδών τετραμήνου κατά 20 εκατ. ελβετικά φράγκα εξαιτίας του κόστους αναδιοργάνωσης.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται με απώλειες 0,14% στις 5.020 μονάδες, ο DAX 0,2% στις 4.419 μονάδες και ο CAC 0,18% στις 4.100 μονάδες.

Μικτές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με πτωτικές τάσεις για τον Dow και ανοδικές για τον S&P 500.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η εκτίμηση της Intel για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, η οποία ενδέχεται πάντως να απογοητεύσει την αγορά όπως και η εκτίμηση της Texas Instruments.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων στην αμερικανική αγορά σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v