Οι υψηλότερες αμοιβές 5ετίας στους CEO της Wall

Τα μεγαλύτερα ”πακέτα” αμοιβών από το 2000 έλαβαν οι CEO της Wall Street, καθώς οι πέντε μεγάλες ανεξάρτητες χρηματιστηριακές εταιρίες εμφάνισαν πέρσι κέρδη ρεκόρ και ”μοίρασαν” περισσότερες μετοχές ως πριμ στα κορυφαία στελέχη τους.

Οι υψηλότερες αμοιβές 5ετίας στους CEO της Wall
Τα μεγαλύτερα ”πακέτα” αμοιβών από το 2000 έλαβαν οι CEO της Wall Street, καθώς οι πέντε μεγάλες ανεξάρτητες χρηματιστηριακές εταιρίες εμφάνισαν πέρσι κέρδη ρεκόρ και ”μοίρασαν” περισσότερες μετοχές ως πριμ.

Ο Stanley O’Neal της Merrill Lynch ήταν για δεύτερη χρονιά ο πλέον καλοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος, καθώς συγκέντρωσε 32 εκατ. δολάρια, σχεδόν όλα σε μετοχές restricted, οι οποίες αποδίδουν περισσότερο όσο κρατιώνται.

Ο Philip Purcell της Morgan Stanley απόλαυσε την μεγαλύτερη αύξηση μπόνους, της τάξης του 45% στα 22,5 εκατ. δολάρια. Η Bear Stearns έδωσε στον James Cayne 8,5% μικρότερη αμοιβή, πλην των εσόδων από διάφορες αποζημιώσεις.

Ο O’Neal, ο Cayne, ο Purcell, ο Henry Paulson της Goldman Sachs και ο Richard Fuld της Lehman Brothers έχουν εξασφαλίσει ο καθένας στην τελευταία πενταετία 100 εκατομμυρια δολάρια και πλέον, περισσότερα από τους ομολόγους τους επικεφαλής μεγάλων βιομηχανικών ομίλων.

Συνολικά, οι πέντε χρηματιστηριακές κέρδισαν πέρσι 17,6 δισ. δολάρια. Φέτος τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν 4% στα 17,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Financial.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v