Πετρελαϊκές πιέσεις στις ευρωαγορές

Η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό τετραμήνου ασκεί πιέσεις στις αγορές, παρά την ανοδική αντίδραση σε αρκετά ”βαριά χαρτιά” μετά την ανακοίνωση ευνοϊκών αποτελεσμάτων χρήσης.

Η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό τετραμήνου ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την ανοδική αντίδραση σε αρκετά ”βαριά χαρτιά” μετά την ανακοίνωση ευνοϊκών αποτελεσμάτων εταιρικής χρήσης.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις ασκεί το πετρέλαιο στις αεροπορικές εταιρίες (πτώση Air France 1,7%) και τις φαρμακοβιομηχανίες (πτώση Clariant 1%.)

Στον αντίποδα οι πετρελαϊκές βιομηχανίες ενισχύονται, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600 αποκομίζει η AstraZeneca (3,5%) μετά το ευνοϊκό πόρισμα της FDA για το φάρμακο Crestor.

Ανοδικά αντιδρούν στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων χρήσης η Havas (2,2%), η Thomson (1,4%) και η Getronics (4,1%). Η Aegon υποκύπτει σε ρευστοποιήσεις και υποχωρεί 1,6%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,24% στις 5.004 μονάδες, ενώ οι απώλειες του DAX περιορίζονται στο 0,18% στις 4.385 μονάδες και του CAC στο 0,14% στις 4.057 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη υπηρεσιών ISM που προβλέπεται ότι βελτιώθηκε στο 60 τον Φεβρουάριο από 59,2 τον Ιανουάριο, καθώς και τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κατατέθηκαν λιγότερες αιτήσεις ανεργίας από την προηγούμενη μέτρηση και δη 310 χιλιάδες έναντι 312 χιλιάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v