Η Parmalat ξαναμπαίνει στο ιταλικό χρηματιστήριο!

Η Parmalat, η ιταλική γαλακτοβιομηχανία που ”βάρεσε κανόνι” ύστερα από λογιστικό σκάνδαλο, παρουσίασε πρόγραμμα που ελπίζει να την οδηγήσει πίσω στο ιταλικό χρηματιστήριο τον Ιούλιο.

Η Parmalat ξαναμπαίνει στο ιταλικό χρηματιστήριο!
Η Parmalat, η ιταλική γαλακτοβιομηχανία που ”βάρεσε κανόνι” ύστερα από λογιστικό σκάνδαλο, ελπίζει να επιστρέψει στο ιταλικό χρηματιστήριο τον Ιούλιο.

Η εταιρία εξασφάλισε προστασία από τους πιστωτές το 2003 μετά την αποκάλυψη ότι είχε χρέη 14 δισ. ευρώ, οκτώ φορές περισσότερα απ’όσα είχε αρχικά δηλώσει.

Σε ανακοίνωσή της η Parmalat Finanziaria εκθέτει το λεπτομερές σχέδιο επανεισαγωγής των μετοχών του ομίλου στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, τα χρέη προς τους πιστωτές θα μετατραπούν σε δύο νέες μετοχικές εκδόσεις συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ. Θα ζητηθεί από τους πιστωτές να ψηφίσουν επί του σχεδίου στη συνέχεια του έτους.

Με βάση το πλάνο, οι πιστωτές θα λάβουν μετοχές της Parmalat Finanziaria αξίας περίπου στο 5,7% των χρεών, χαμηλότερα δηλαδή από το 11,3% που ήλπιζαν να λάβουν.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Enrico Bondi, ο ειδικός που έχει διορίσει η κυβέρνηση ως διευθύνοντα σύμβουλο της Parmalat, μίλησε θετικά για τη βιομηχανική θέση και την πιστωτική ιστορία του ομίλου σε κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση ενώπιον της επιτροπής του υπουργείου Εμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v