Παραδίδουν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αφαίρεσε τα περισσότερα πρωινά κέρδη από τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά πάντως η εκτίναξη των κλάδων πετρελαίου και πρώτων υλών εξακολουθεί να προσφέρει κάποια στήριξη στις τιμές.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αφαίρεσε τα περισσότερα πρωινά κέρδη από τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά πάντως η εκτίναξη των κλάδων πετρελαίου και πρώτων υλών εξακολουθεί να προσφέρει στήριξη στις τιμές.

Οι κλάδοι πρώτων υλών και πετρελαίου καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 18 επιμέρους κλάδων του Stoxx 600 και επίσης αποδεικνύονται οι πλέον κερδισμένοι στο σύνολο του μηνός Φεβρουαρίου, με άνοδο 11% και 9% αντιστοίχως.

Τα νέα κέρδη των κλάδων πυροδότησε η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 52 δολάρια στη Νέα Υόρκη και η σταθερή ανατίμηση των τιμών των πρώτων υλών, με νέο ρεκόρ για τα συμβόλαια χαλκού.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,1% στις 5.001 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται οριακά 0,03% στις 4.035 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 4.358 μονάδες. Τάσεις σταθεροποίησης μετά την κατάκτηση των 10.800 μονάδων του Dow Jones προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη ατομικού εισοδήματος και δαπανών, με τους αναλυτές να περιμένουν μείωση του ατομικού εισοδήματος τον Ιανουάριο 2,6% από +3,7% τον προηγούμενο μήνα.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης βιομηχανικών παραγγελιών, όπου αναμένεται μείωση στο 60 τον Φεβρουάριο από 62,4 τον Ιανουάριο, καθώς και οι πωλήσεις νέων οικιών, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 2,5% έναντι 0,1% στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v