Επιτείνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές

Η πτώση του δολαρίου και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ”στοιχειώνουν” και πάλι τις ευρωπαϊκές αγορές, που κινούνται με αισθητή πτώση.

Η πτώση του δολαρίου και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ”στοιχειώνουν” και πάλι τις ευρωπαϊκές αγορές, που εμφανίζουν αισθητές απώλειες.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι τίτλοι με μεγάλο άνοιγμα στις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά, όπως η L’Oreal (-0,8%), η Volkswagen (1,2%) και η BMW (1,5%).

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,9% στις 5.015 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 1,03% στις 4.308 μονάδες και ο CAC 1% στις 3.982 μονάδες.

Εντονες πιέσεις ασκεί στην αγορά της Μαδρίτης (-1,3%) η πτώση της μετοχής της Repsol (-3,3%) μετά την ανακοίνωση πτώσης των κερδών δ΄ τριμήνου κατά 38%.

Μικτές τάσεις με ελαφρά πτώση για τον Dow Jones και άνοδο για τον S&P προοιωνίζονται για το άνοιγμα των δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board, ο οποίος προβλέπεται ότι μειώθηκε τον Φεβρουάριο στο 103 από 103,4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v