Ενέργεια και τράπεζες στηρίζουν τις αγορές

Οι μετοχές ενέργειας και χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών στηρίζουν σε κέρδη τις ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων από την Total και την Credit Suisse Group.

Οι μετοχές ενέργειας και χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών στηρίζουν σε κέρδη τις ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων από την Total και την Credit Suisse Group.

Η μετοχή της Total κινείται στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών με άνοδο 1,2%, ενώ η Credit Suisse κερδίζει 2,1%.

Με κέρδη 3,5% αντιδρά η Zurich Financial στην ανακοίνωση αύξησης κερδών δ’ τριμήνου 14% στα 685 εκατ. δολάρια και με άνοδο 0,4% αντιδρά η ING Groep σην αύξηση κερδών 47% στα 1,53 δις ευρώ.

Βάση των εκτιμήσεων της FactSet JCF, τα κέρδη των εταιριών του Stoxx 600 θα αναπτυχθούν το 2005 με μέσο όρο 11% έναντι 27% πέρσι.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,36% στις 5.071 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με άνοδο 0,14% στις 4.374 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,2% στις 4.017 μονάδες.

Σταθεροποίηση προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς αναμένονται κρίσιμα στοιχεία από το επιχειρηματικό και το στατιστικό μέτωπο, όπως εξάλλου και η δεύτερη ημέρα της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Αλαν Γκρηνσπαν, ενώπιον του Κογκρέσο.

Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε χθες, μετά το κλείσιμο της Wall, αύξηση πωλήσεων 9,9% στα 21,5 δισ. δολάρια και αύξηση κερδών ανά μετοχή 37 σεντς έναντι 34 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές. Αποτελέσματα ανακοινώνει σήμερα και η Wal-Mart.

Από το μακρο-οικονομικό μέτωπο ανακοινώνονται το απόγευμα ο αριθμός των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας (προβλέπεται αύξηση κατά 315 χιλ. από 303 χιλ. στην προηγούμενη μέτρηση), ο σύνθετος δείκτης Ιανουαρίου (αναμένεται συρρίκνωση -0,2% από 0,2% τον Δεκέμβριο) και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Fed Φιλαδελφείας (αναμένεται ότι διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 17,3 από 13,2).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v