Με το βλέμμα στη Wall οι ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν στις ευρωαγορές και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν, απόψε, ενώπιον του Κογκρέσου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ωθούν χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών, μετά την ανακοίνωση πτώσης των πωλήσεων στη δυτική Ευρώπη.

Οι αγορές κινούνται με σταθεροποιητικές τάσεις και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν, απόψε, ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 5.048 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 0,47% στις 4.381 μονάδες και ο CAC 0,44% στις 4.010 μονάδες.

Η Volkswagen υποχωρεί 0,8% και η DaimlerChrysler 0,5%. Στον αντίποδα η BHP Billiton ενισχύεται 2,7% μετά την ανακοίνωση κερδών εξαμήνου. Η νορβηγική Telenor υποχωρεί 2,6% μετά την ανακοίνωση ζημιών στο δ΄ τρίμηνο εξαιτίας διαγραφής περιουσιακών στοιχείων στη Δανία και τη Σουηδία.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς αναμένεται η κρίσιμη ομιλία του Greenspan, αλλά και η ανακοίνωση σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Θα ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Ιανουαρίου, για τον οποίο οι αναλυτές περιμένουν πτώση 0,3% από τον Δεκέμβριο. Επίσης ο αριθμός πωλήσεων νέων κατοικιών, που προβλέπεται ότι μειώθηκε στις 1.925 εκατ. οικίες τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση από 2,004 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v