Δ. Ευρώπη: Πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων Ιανουαρίου

Μειώθηκαν 0,2% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη τον Ιανουάριο, με πτώση για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τις ”μεγάλες” αγορές στο πλαίσιο της υποτονικής ανάπτυξης και της σφιχτής αγοράς εργασίας.

Δ. Ευρώπη: Πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων Ιανουαρίου
Μειώθηκαν 0,2% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη τον Ιανουάριο, με πτώση για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τις ”μεγάλες” αγορές στο πλαίσιο της υποτονικής ανάπτυξης και της σφιχτής αγοράς εργασίας που επικρατεί στην ήπειρο.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 1,17 εκατομμύρια οχήματα έναντι 1,172 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν 3,7% στη Γερμανία και την Ιταλία και 8,2% στην Αγγλία.

Η Fiat είχε τις μεγαλύτερες απώλειες με μείωση πωλήσεων 17%, στα 84.905 οχήματα. Η Renault απόλαυσε, στον αντίποδα, αύξηση πωλήσεων της τάξης του 15%, στα 126.443 οχήματα.

Οι πωλήσεις τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν 7,7% στα 1,04 εκατομμύρια οχήματα. Περιλαμβανομένων των στοιχείων από τα 10 νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν 0,8% στα 1,22 εκατ. οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v