Ανεβάζει τον πήχη ανάπτυξης και πληθωρισμού η ΒοΕ

Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανέβασε τον πήχη για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην επόμενη διετία, μετά την ανάκαμψη του κλάδου μεταποίησης και στο πλαίσιο της εκτίναξης των τιμών πρώτων υλών.

Ανεβάζει τον πήχη ανάπτυξης και πληθωρισμού η ΒοΕ
H Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανέβασε τον πήχη για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην επόμενη διετία, μετά την ανάκαμψη του κλάδου μεταποίησης και στο πλαίσιο της εκτίναξης των τιμών πρώτων υλών.

Η νέα πρόβλεψη επιτείνει την προοπτική νέας αύξησης των επιτοκίων στη βρετανική αγορά.

Στο τριμηνιαίο δελτίο της, η ΒοΕ προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τον στόχο του 2% στη διετία και ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν θα πέσει κάτω από το 2,7% σε κανένα από τα τρίμηνα της φετινής χρονιάς.

Στο προηγούμενο δελτίο του Νοεμβρίου, η τράπεζα προέβλεπε ότι ο πληθωρισμός δεν θα ξεπεράσει το 2% και η ανάπτυξη μπορεί να υποχωρήσει έως 2,5%.

Λίγο νωρίτερα, η εθνική στατιστική υπηρεσία της Γηραιάς Αλβιώνος είχε ανακοινώσει ότι οι μισθολογικές αυξήσεις στη Βρετανία αναπτύχθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2004 με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών, καθώς η ανεργία υποχώρησε στο 2,6%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο 1975.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v