Εν αναμονή του εμπορικού ισοζυγίου ΗΠΑ

Πλούσια η σημερινή συνεδρίαση σε αποτελέσματα χρήσης και οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις κινούν τα νήματα, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

Πλούσια η σημερινή συνεδρίαση σε αποτελέσματα χρήσης και οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις κινούν τα νήματα στις ευρωαγορές, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

Η εικόνα από τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις είναι μικτή, με εμφανείς αρνητικές επιδράσεις από την DaimlerChrysler και την Ericsson.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα της FactSet JCF Group, περιμένουν ότι τα κέρδη ανα μετοχή των εταιριών του Stoxx 600 θα επιβραδυνθούν στο 10,7% φέτος μετά από αύξηση 27% στο 2004.

Η Ericsson υποχωρεί το μεσημέρι 5,9% ενώ η DaimlerChrysler 1,7%.

Η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας Shire Pharmaceuticals βυθίζεται 16% μετά την απόσυρση του φαρμάκου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, του Adderall XR, στον Καναδά, καθώς η χρήση του σκευάσματος συνδέθηκε με 20 θανάτους.

Στον αντίποδα η Societe Generale κερδίζει 3,6%, ενώ η Unilever ταλαντεύεται μεταξύ κερδών και ζημιών. Η Barclays αντιδρά με πτώση 2,2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς επικρατεί νευρικότητα για την ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ μειώθηκε ελαφρώς και διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στα 57 δισ. δολ. έναντι 60,3 δισ. δολ. στον προηγούμενο μήνα.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, που προβλέπεται να είναι μεγαλύτερος από την μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας (325 χιλ. αιτήσεις έναντι 316 χιλιάδων.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v