Renault και UBS δίνουν ελαφρά ώθηση στις αγορές

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα ωθεί τις ευρωαγορές ο κλάδος αυτοκινήτων, μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων από τη Renault. Θετικά αντιδρά η UBS στην ανακοίνωση κερδών δ΄ τριμήνου.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα ωθεί τις ευρωαγορές ο κλάδος αυτοκινήτων, μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων από τη Renault (1,9% άνοδος της μετοχής το μεσημέρι).

Αναρρίχηση και για τη μετοχή της Michelin (1,9%) μετά τη σύσταση της BNP Paribas για αγορά των μετοχών της. Θετικά αντιδρά η UBS (1,5%) στην ανακοίνωση αύξησης κερδών δ΄ τριμήνου.

Το κλίμα παραμένει γενικότερα σταθεροποιητικό στις μεγάλες αγορές, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύονται την έλλειψη πολλών στατιστικών και επιχειρηματικών ανακοινώσεων για να πάρουν ”ανάσα” πριν επιδιώξουν υψηλότερα επίπεδα.

Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών στην Wall Street.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα χρήσης τριμήνου η Cisco Systems και η ασφαλιστική Prudential Financial, μεταξύ άλλων.

Η εταιρία ερευνών Thomson Financial εκτιμά ότι τα κέρδη των αμερικανικών εταιριών στο α΄ τρίμηνο θα διαμορφωθούν με αύξηση 6,8% σε μέσο όρο, έναντι 20,1% στο δ΄ τρίμηνο 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v