Ανοδικά οι ευρωαγορές

Μικρή άνοδο εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι λόγω και της χθεσινής ανόδου των blue chips στη Wall Street. Εταιρίες εμφιάλωσης, πετρελαϊκές και φαρμακευτικές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μικρή άνοδο εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι λόγω και της χθεσινής ανόδου των blue chips στη Wall Street.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι εταιρίες εμφιάλωσης, κυρίως λόγω των φημών που θέλουν τη γαλλική Pernod Ricard να σχεδιάζει την εξαγορά της αγγλικής Allied Domecq, αλλά και οι πετρελαϊκές που ωφελήθηκαν σημαντικά από την ανακοίνωση της Shell για υπερδιπλάσια κέρδη.

Κινητικότητα θα εμφανίσει όμως και ο κλάδος των φαρμακευτικών εταιριών, καθώς η ολλανδική Akzo Nobel ανακοίνωσε σημαντική βελτίωση κερδών.

Στο +0,33% και τις 4.924 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,37% παρουσιάζει ο DAX στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, στις 4.297. Στο +0,38% και τις 3.944 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v