Ρευστοποιήσεις κερδών επικρατούν στις ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων και την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 2,5%.

Τάσεις ρευστοποίησης κερδών επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων και την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 2,5%.

Η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ είχε προεξοφληθεί στις αγορές, αλλά η βεβαιότητα που δημιούργησαν οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed για νέα αύξηση στα τέλη Μαρτίου σε κάθε περίπτωση επιβαρύνει τη χρηματιστηριακή ψυχολογία.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση που θα δημοσιοποιηθούν αύριο.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς η ΕΚΤ προβλέπεται να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο του ευρώ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,14% στις 4.909 μονάδες, ενώ ο DAX και ο CAC εμφανίζουν πτώση 0,23% στις 4.286 μον. και 3.942 μον. αντιστοίχως.

Η Shell αντιδρά με ήπια πτώση στη νέα υποβάθμιση των αποθεμάτων της, ενώ η Carrefour καταγράφει αναρρίχηση 3,5% μετά το δημοσίευμα ότι δρομολογούνται αλλαγές στην ιεραρχία της διοίκησης του ομίλου.

Θετικά επιδρά στη μετοχή της Deutsche Bank η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, αλλά η μετοχή της Alcatel αντιδρά με βύθιση στα χαμηλότερα επίπεδα διετίας στην ανακοίνωση των στοιχείων για τη χρήση της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v