Πέμπτη υποβάθμιση αποθεμάτων από τη Shell

H Royal Dutch/Shell, δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ευρώπης, προχώρησε σε υποβάθμιση των αποθεμάτων της για πέμπτη φορά σε 13 μήνες. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ομίλου, το 2002 είχε 35% λιγότερο πετρέλαιο σε σχέση με τα όσα ανέφερε τότε.

Πέμπτη υποβάθμιση αποθεμάτων από τη Shell
Η Royal Dutch/Shell, δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ευρώπης, προχώρησε σε υποβάθμιση των αποθεμάτων της για πέμπτη φορά σε 13 μήνες.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ομίλου, το 2002 είχε 35% λιγότερο πετρέλαιο σε σχέση με τα όσα ανέφερε τότε. Τα αποθέματα για το έτος 2003 μειώθηκαν κατά 1,4 δισ. βαρέλια, το 9,8% των συνολικών αποδεδειγμένων αποθεμάτων του πετρελαϊκού κολοσσού.

Η υποβάθμιση των αποθεμάτων από τον πετρελαϊκό όμιλο έχει ωθήσει σε παραίτηση τρία κορυφαία στελέχη και προκαλέσει δεκάδες προσφυγές μετόχων καθώς και πρόστιμα από τις αμερικανικές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές σε σύνολο 151,5 εκατ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό κερδών δ’ τριμήνου, χάρη στην εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,13 δισ. δολ. από 1,69 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 4,9 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v