Διορθωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατούν κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών μετά από δύο συνεδριάσεις ανόδου. Πιέσεις υφίστανται οι τεχνολογικές μετοχές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατούν κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών μετά από δύο συνεδριάσεις ανόδου.

Πιέσεις υφίστανται οι τεχνολογικές μετοχές μετά την προειδοποίηση της Cisco για χαμηλότερα κέρδη από τα προβλεπόμενα στο τρέχον τρίμηνο.

Με πτώση 0,8% αντιδρά η μετοχή της Rio Tinto στην υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από τη Morgan Stanley σε ”ίση στάθμιση” από ”υπερ-στάθμιση”, καθώς η τιμή πλησιάζει την ”ορθή αξία”.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,29% στις 4.981 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,18% στις 4.363 μονάδες και ο CAC 0,03% στις 3.979 μονάδες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο λονδρέζικος FTSE θα αποφύγει να ”δοκιμάσει” το επίπεδο των 5.000 μονάδων άμεσα, καθώς επικρατεί σχετική υποτονικότητα, όπως και ο DAX στη Φρανκφούρτη τις 4.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v