Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν περιορισμένο ενδιαφέρον, λόγω της αργίας στη Wall, ενώ ο φαρμακευτικός κλάδος προσέλκυσε κυρίως το επενδυτική προσοχή.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν περιορισμένο ενδιαφέρον, λόγω της αργίας στη Wall, ενώ ο φαρμακευτικός κλάδος προσέλκυσε κυρίως την επενδυτική προσοχή.

Αναλυτικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε οριακά κέρδη με τις φαρμακευτικές να σημειώνουν την υψηλότερη άνοδο, αντισταθμίζοντας έτσι τις απώλειες που κατέγραψαν οι utilities εταιρίες.

Ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, αφού άλλαξαν χέρια μόλις 1,97 δισ. τίτλοι δεδομένο που οφείλεται στην αργία της Wall Street.

Εξάλλου, στο Παρίσι ο Cac 40 υποχώρησε ελαφρώς με τις εταιρίες κοινής ωφελείας να αποτελούν και πάλι τους αρνητικούς πρωταγωνιστές. Πτώση σημείωσαν, μεταξύ άλλων οι μετοχές της Suez και της Veolia, ύστερα από τις εκτιμήσεις που πραγματοποίησε η Citigroup για την πορεία των χρεών τους.

Στη Φρανκφούρτη ο Dax κατέγραψε μικρή υποχώρηση. Οι φαρμακευτικές μετοχές λειτούργησαν και πάλι ως αντίβαρο στις πιέσεις που κατέγραψαν οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ενώ περιορισμένος ήταν ο όγκος συναλλαγών.

Στις 5.060 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, με κέρδη 0,07%, ενώ πτώση 0,14% κατέγραψε ο Dax, στις 4.353 μονάδες. Σε πτωτικό έδαφος και ο Cac 40, που έκλεισε στις 4.022 μονάδες, με απώλειες 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v