Novartis: Στρατηγική εξαγορά Hexal και Eon Labs

Την No 1 εταιρία φαρμάκων γενικής χρήσης στον κόσμο δημιουργεί η Novartis, με τη συμφωνία εξαγοράς της γερμανικής Hexal και μεριδίου της αμερικανικής θυγατρικής της Eon Labs προς 5,65 δισ. ευρώ.

Novartis: Στρατηγική εξαγορά Hexal και Eon Labs
Την μεγαλύτερη εταιρία φαρμάκων γενικής χρήσης στον κόσμο δημιουργεί η Novartis με τη συμφωνία εξαγοράς της γερμανικής Hexal και του μεγαλύτερου τμήματος της αμερικανικής θυγατρικής της Eon Labs προς 5,65 δισ. ευρώ.

Οι δύο εξαγορές της τέταρτης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ευρώπης θα κλείσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα συνεισφέρουν στα αποτελέσματα του ομίλου μέσα σε 12 μήνες, όπως ανακοίνωσε η ελβετική επιχείρηση.

Η Novartis θα θέσει παράλληλα σε δημοπρασία ύψους περίπου 1 δισ. δολ. το ένα τρίτο των μετοχών της Eon που δεν ανήκει στους ιδιοκτήτες της Hexal, με αποτέλεσμα το σύνολο της αξίας της συναλλαγής να ανέρχεται στα 8,3 δισ. δολάρια.

Η Hexal, τέταρτη στον κόσμο στα γενικής χρήσης σκευάσματα, ανήκει στους δίδυμους Andreas και Thomas Struengmann και κατά τους αναλυτές έχει πολύ καλή θέση στο χώρο και είναι πολύ καλή στρατηγική επένδυση.

Η επενδυτική Santo Holding που διαχειρίζεται την περιουσία των Struengmann είναι επίσης μέτοχος πλειοψηφίας της αμερικανικής Eon.

Με τις εξαγορές η Novartis θα ξεπεράσει στην πρώτη θέση των γενικών χρήσης φαρμάκων την Teva Pharmaceuticals του Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v