Ανοδος ευρωαγορών με εκτίναξη κλάδου φαρμάκων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών, μετά την έντονη κινητικότητα των φαρμακοβιομηχανιών. Το κλίμα προβλέπεται πάντως να διαμορφωθεί υποτονικό λόγω της αργίας στην αμερικανική αγορά.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις αγορές της Ευρώπης, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την έντονη κινητικότητα του κλάδου φαρμακοβιομηχανιών.

Το κλίμα προβλέπεται πάντως να διαμορφωθεί υποτονικό λόγω της αργίας στην αμερικανική αγορά για τον εορτασμό της Ημέρας του Προέδρου.

Η AstraZeneca και η Sanofi-Aventis αντιδρούν με εκτίναξη 2,3% και 1,7% αντιστοίχως στην απόφαση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ να επιτρέψουν την επανακυκλοφορία του παυσίπονου της Merck, Vioxx.

Η Merck έκλεισε την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση της απόφασης 13% υψηλότερα, με τα μεγαλύτερα κέρδη στον Dow και τον S&P 500.

Στην έντονη δραστηριότητα συμβάλλει εξίσου η απόφαση της Novartis να προχωρήσει σε δύο στρατηγικές εξαγορές στον χώρο των γενικής χρήσης φαρμάκων.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,34% στις 5.074 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με κέρδη 0,28% στις 4.371 μονάδες και ο CAC 0,27% στις 4.039 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v