Το πετρέλαιο ασκεί πιέσεις στις αγορές

Η νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και πολλοί τίτλοι αντιδρούν ανοδικά σε θετικές ανακοινώσεις χρήσης.

Η νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ανοδικά αντιδρά ο ασφαλιστικός κλάδος στα πολύ καλά αποτελέσματα της Axa SA (+2,2%)και τη συνακόλουθη σύσταση της Goldman Sachs προς τους πελάτες της να αυξήσουν τη στάθμιση των εν λόγω μετοχών στα χαρτοφυλάκιά τους.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον Stoxx 600 αποκομίζουν οι τεχνολογικές μετοχές, αντλώντας στήριξη και στα αποτελέσματα της Cap Gemini. Η Infineon Technologies εκτινάσσεται 1,9% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank σε ”αγορά” από ”πώληση.”

Η εμφάνιση των ευρωπαϊκών δεικτών είναι σταθεροποιητική και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,05% στις 4.986 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 0,27% στις 4.299 μονάδες και ο CAC 0,12% στις 3.972 μονάδες.

Μικτές τάσεις προοιωνίζουν και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Από το μακρο-οικονομικό επίπεδο αναμένονται σήμερα η ανακοίνωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιανουαρίου και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι παραγγελίες παρέμειναν σταθερές μετά την αύξηση 1,1% του Δεκεμβρίου και ότι οι αιτήσεις επιδόματος αυξήθηκαν κατά 309 χιλιάδες από 302 χιλιάδες στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v