Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα Deutsche Tel

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποδείχθηκαν τα κέρδη δ’ τριμήνου της DT, χάρη στα κέρδη από τις πωλήσεις μονάδων και την αύξηση των εσόδων από Ιντερνέτ και κινητή τηλεφωνία.

Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα Deutsche Tel
Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποδείχθηκαν τα κέρδη δ’ τριμήνου της μεγαλύτερης επιχείρησης τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, χάρη στα κέρδη από τις πωλήσεις μονάδων και την αύξηση των εσόδων από Ιντερνέτ και κινητή τηλεφωνία.

Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom διαμορφώθηκαν στα 1,42 δισ. ευρώ μετά από ζημίες 364 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές περίμεναν 810 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις μεριδίων στην ρωσική Mobile TeleSystems και στις δορυφορικές μεταδόσεις SES Global ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η Deutsche Telekom επιβεβαίωσε ότι θα διανείμει μέρισμα 2004 στα 62 σεντς ανά μετοχή, στο υψηλότερο σημείο της κλίμακας που είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο και επανέλαβε ότι τα μετέπειτα μερίσματα θα προκύπτουν βάση καθαρών κερδών.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,8% στα 15 δισ. ευρώ από 14,6 δισ. ευρώ υπό την καθοδήγηση των μονάδων κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνέτ. Ο διευθύνων σύμβουλος Kai-Uwe Ricke σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις των μονάδων σταθερής τηλεφωνίας συγχωνεύοντας την μονάδα ”παραδοσιακής” T-Com με την διεθνή μονάδα Ιντερνέτ T-Online International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v