Επιλεκτικό ενδιαφέρον στηρίζει τις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα στηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές επιλεκτικό ενδιαφέρον για τίτλους που ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα και προοπτικές, όπως η Sanofi-Aventis.

Σε υψηλότερα επίπεδα στηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές επιλεκτικό ενδιαφέρον για τίτλους που ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα και προοπτικές, όπως η Sanofi-Aventis.

Η Νο3 φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης κερδίζει 1,4% και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2004, μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων.

Η Glaxo ακολουθεί με κέρδη 1,2% και η Schering 1,7%. Ανοδικά κινείται και ο ενεργειακός κλάδος καθώς το πετρέλαιο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στον αντίποδα η Νο1 αλυσίδα φαρμακείων στην Βρετανία Boots βυθίζεται 4,2% μετά την ανακοίνωση επιβράδυνσης των εσόδων Ιανουαρίου.

Η Hochtief ενισχύεται 4,7% μετά την ανακοίνωση ότι η Australian Infrastructure Fund και η καναδέζικη Caisse de Depot et Placement du Quebec αγοράζουν ομού μερίδια των αερολιμένων της Hochtief στην Ευρώπη και το Σίδνεϊ.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,28% στις 4.982 μονάδες. Ο DAX ενισχύεται 0,36% στις 4.365 μονάδες και ο CAC 0,46% στις 4.045 μονάδες. Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Με ενδιαφέρον αναμένεται από το επιχειρηματικό πεδίο η ανακοίνωση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ για τις πωλήσεις Ιανουαρίου.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη ΙSM που καταγράφει την εμπιστοσύνη στον κλάδο μεταποίησης και οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης αυξήθηκε στο 57 από το χαμηλό 16 μηνών του 56,4 τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v