Πωλείται η Hochtief Airport προς 313 εκατ. ευρώ

Την αναδιοργάνωση της μονάδας Hochtief Airport, που διαχειρίζεται τις επενδύσεις τού γερμανικού κολοσσού στον κλάδο των αεροδρομίων και την πώλησή της στη συνέχεια σε επενδυτές προς 313 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε επισήμως η κατασκευαστική Hochtief.

Πωλείται η Hochtief Airport προς 313 εκατ. ευρώ
Την αναδιοργάνωση της μονάδας Hochtief Airport GmbH, που διαχειρίζεται τις επενδύσεις τού γερμανικού κολοσσού στον κλάδο των αεροδρομίων και την πώλησή της σε επενδυτές προς 313 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε επισήμως η κατασκευαστική Hochtief.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που οδήγησε την μετοχή του ομίλου σε εκτίναξη 4,7% στην Ευρώπη, η Hochtief Airport (ΗΤΑ), εξ ολοκλήρου θυγατρική της Hochtief AG, έχει ολοκληρώσει συμφωνία με δύο επενδυτικά κεφάλαια της Australian Infrastructure Fund και την καναδέζικη Caisse de Depot et Placement du Quebec.

Βάση αυτής της συμφωνίας, η ΗΤΑ μεταβιβάζει το ένα τρίτο περίπου από τις συμμετοχές της στο αεροδρόμιο της Αθήνας (κατέχει περίπου το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας), του Ντίσελντορφ και του Αμβούργου, καθώς και το 49% του αερολιμένα του Σίδνεϋ σε νέα εταιρία την Hochtief AirPort Capital, την οποία στη συνέχεια θα πωλήσει στους παραπάνω επενδυτές.

Η μεταβίβαση ττων μετοχών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Τις μεταβιβασμένες μετοχές θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η ΗΤΑ μέσω της Hochtief AirPort Capital, ως γενικός εταίρος της εταιρίας.

Οι μετέπειτα επενδύσεις σε έργα αερολιμένων θα πραγματοποιούνται από κοινού από την ΗΤΑ και την Hochtief AirPort Capital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v