Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο κλάδος φαρμακοβιομηχανιών ασκεί πιέσεις στις ευρωαγορές και περιορίζει τα πρωινά κέρδη, που ήρθαν ως αντίδραση στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο κλάδος φαρμακοβιομηχανιών ασκεί πιέσεις στις ευρωαγορές και περιορίζει τα πρωινά κέρδη, που ήρθαν ως αντίδραση στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Τις πωλήσεις στον κλάδο φαρμάκων προκάλεσε η υποβάθμιση της μετοχής της GlaxoSmithKline (-1,6%) από τη Morgan Stanley σε ”υπο-στάθμιση”, εξαιτίας των δυσμενών αποφάσεων για βασικά σκευάσματα της εταιρίας από την αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων.

Η μετοχή του London Stock Exchange βυθίζεται 9%, καθώς το Deutsche Boerse απέσυρε την προσφορά του για το λονδρέζικο χρηματιστήριο. Η Euronext, που είναι ο μόνος διεκδικητής του LSE πλέον, ενισχύεται 3,6%.

Η BAE Systems υποχωρεί 2,7% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της United Defense Industries.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,17% στις 5.027 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,06% στις 4.426 μονάδες και ο CAC 0,2% στις 4.099 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται οι αρχικές εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Texas Instruments και της Intel Corp. και οι αναλυτές φοβούνται ότι οι κατασκευαστές ημιαγωγών δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη Ιανουαρίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιστώσεις διευρύνθηκαν στα 5,1 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο μετά από 3,1 δισ. δολ. στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v