Το DB απέσυρε την πρόταση εξαγοράς του LSE

Το Deutsche Boerse εγκατέλειψε τα σχέδια εξαγοράς του London Stock Exchange προς 2,5 δισ. δολ., αφού δεν κατάφερε να πείσει το χρηματιστήριο του Σίτι να δώσει θετική σύσταση για την πρότασή του.

Το DB απέσυρε την πρόταση εξαγοράς του LSE
Ο φορέας του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse εγκατέλειψε τα σχέδια εξαγοράς του London Stock Exchange προς 2,5 δισ. δολ., αφού δεν κατάφερε να πείσει το χρηματιστήριο του Σίτι να δώσει θετική σύσταση για την πρότασή του.

Το DB αναγνώρισε επίσης στην ανακοίνωσή του ότι εκδηλώθηκαν έντονες διαφωνίες για τη συμφωνία και από δικούς του μετόχους. Ωστόσο, το Deutsche Boerse τόνισε ότι διατηρεί το δικαίωμα να επιστρέψει με νέα προσφορά για τη λονδρέζικη αγορά, εάν εμφανιστεί ανταγωνιστής για την εξαγορά.

Το DB είχε δεσμευθεί ότι θα αποσύρει την προσφορά του εάν δεν δώσει θετική σύσταση για τη συγχώνευση ο φορέας της λονδρέζικης αγοράς.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η αποχώρηση του Deutsche Boerse δεν εξασφαλίζει την ανεξαρτησία του London Stock Exchange, ίσως μάλιστα αντίθετα ανοίγει τον δρόμο για μια ανταγωνιστική προσφορά από το Euronext, τη συμμαχία των αγορών Παρισιού, Βρυξελλών, Αμστερνταμ και Λισαβόνας.

Είναι η δεύτερη φορά που το DB αποτυγχάνει να εξαγοράσει το LSE. Το 2000 οι δύο αγορές είχαν συμφωνήσει να ενωθούν, αλλά έγινε η επιθετική αντιπροσφορά του σουηδικού OM και η συμφωνία κατέρρευσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v