Ανοδικές οι ευρωαγορές εν αναμονή macro ΗΠΑ

Η ανοδική αντίδραση του κλάδου ενέργειας στη νέα εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση κρίσιμων macro στην αμερικανική αγορά.

Η ανοδική αντίδραση του κλάδου ενέργειας στη νέα εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση πολλών και κρίσιμων μακρο-οικονομικών στοιχείων στην αμερικανική αγορά.

Η μετοχή της Elan βυθίζεται 12% μετά την παραδοχή ότι και δεύτερος ασθενής που λάμβανε το Tysabri για την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης αντιμετώπισε νευρολογικά προβλήματα που απέβησαν μοιραία. Η μετοχή της ιρλανδέζικης φαρμακοβιομηχανίας έχει χάσει 75% της αξίας της αυτή την εβδομάδα από τότε που απέσυρε το Tysabri.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,12% στις 5.020 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,32% στις 4.387 μονάδες και ο CAC 0,09% στις 4.065 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Η πιο κρίσιμη στατιστική ανακοίνωση είναι το ποσοστό της ανεργίας Φεβρουαρίου, που αναμένεται ότι παρέμεινε σταθερό στο 5,2%. Θα ανακοινωθούν επίσης τα μέσα ωροµίσθια Φεβρουαρίου (αναμένεται αύξηση 0,2% όσο και τον προηγούμενο μήνα), ο δείκτης καταναλωτικής εµπιστοσύνης Πανεπιστημίου Michigan Φεβρουαρίου (αναμένεται βελτίωση στο 94,5 από 94,2 στην προηγούμενη μέτρηση) και οι βιοµηχανικές παραγγελίες Ιανουαρίου (αναμένεται πτώση 0,1% μετά την άνοδο 0,3% τον προηγούμενο μήνα.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v