Προειδοποίηση VW για α΄ τρίμηνο λόγω Κίνας

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου δεν θα είναι ”ικανοποιητικά” γιατί μειώνονται οι πωλήσεις στην Κίνα, υπάρχουν έντονες πιέσεις στις τιμές και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι ευνοϊκές.

Προειδοποίηση VW για α΄ τρίμηνο λόγω Κίνας
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η Volkswagen, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου δεν θα είναι ”ικανοποιητικά”, γιατί μειώνονται οι πωλήσεις στην Κίνα, υπάρχουν έντονες πιέσεις στις τιμές και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι ευνοϊκές.

Η μετοχή της VW αντέδρασε με βύθιση 3,9% στην προειδοποίηση. Ο όμιλος τόνισε ότι περιμένει αύξηση κερδών στη συνέχεια της χρονιάς με την κυκλοφορία νέων μοντέλων, όπως το σεντάν Passat.

Για την περασμένη χρονιά η Volkswagen ανακοίνωσε μείωση κερδών για τρίτο συνεχόμενο έτος, καθώς το μερίδιό της στην προσοδοφόρο κινεζική αγορά συρρικνώθηκε στο 25% από 50% που ήταν την προηγούμενη 5ετία. Στις δε ΗΠΑ η VW κατέγραψε ζημίες της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Bernd Pischetsrieder προσπαθεί να απαντήσει στα προβλήματα με περικοπές των δαπανών, διάθεση νέων μοντέλων και πάγωμα των μισθών των Γερμανών εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v