Πιέσεις στις αγορές από Wall, εταιρικές ειδήσεις

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς E.ON, Carrefour και Fortis ανακοίνωσαν κέρδη που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Το αρνητικό κλίμα επιτείνει το πτωτικό κλείσιμο της Wall και της Ασίας.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς E.ON, Carrefour και Fortis ανακοίνωσαν κέρδη που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Το αρνητικό κλίμα επιτείνει το πτωτικό κλείσιμο της Wall χθες, όπου ο δείκτης S&P ”έσβησε” τα κέρδη του έτους, μτεά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου.

Η μεγαλύτερη εισηγμένη επιχείρηση ηλεκτρισμού στον κόσμο, η E.ON, υποχωρεί 1,2% μετά την ανακοίνωση πτώσης κερδών 6,6% πέρσι στα 4,34 δισ. ευρώ. Η Carrefour υποχωρεί 1,7% και η Fortis, η μεγαλύτερη εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, αντιδρά με πτώση 0,6%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,57% στις 4.967 μονάδες. Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια της στερλίνας σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών (4,75%) κατά την τακτική συνεδρίαση που ολοκληρώνεται το μεσημέρι.

Ο DAX υποχωρεί 0,76% στις 4.342 μονάδες και ο CAC 0,43% στις 4.049 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v