Πωλεί 73 ξενοδοχεία η InterContinental

Η InterContinental θα πωλήσει 73 ξενοδοχεία σε όμιλο επενδυτών προς 1 δισ. στερλίνες, καθώς η εταιρία στρέφεται πλέον στην διαχείριση και το franchising των ξενοδοχείων και όχι στην ιδιοκτησία τους.

Πωλεί 73 ξενοδοχεία η InterContinental
Η InterContinental Hotels Group, ο μεγαλύτερος φορέας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στον κόσμο, θα πωλήσει 73 ξενοδοχεία σε όμιλο επενδυτών του οποίου θα ηγείται η Lehman Brothers Holdings προς 1 δισ. στερλίνες, καθώς η εταιρία στρέφεται πλέον στην διαχείριση και το franchising των ξενοδοχείων και όχι στην ιδιοκτησία τους.

Η εταιρία θα επιστρέψει τα έσοδα των πωλήσεων στους μετόχους, όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά στο β’ τριμήνου, όπως δήλωσε η ίδια η InterContinental. Ο όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε επιστροφή 767 εκατ. στερλινών προς τους μετόχους.

Η InterContinental, που κατέχει την αλυσίδα Holiday Inn, αξιοποιεί την ανάκαμψη στην διεθνή τουριστική βιομηχανία μετά από μια τριετία βύθισης, για να πουλήσει τα ξενοδοχεία της και να στραφεί στο αμερικανικού τύπου μοντέλο της διαχείρισης και franchise περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό άλλων ιδιοκτητών.

Η εταιρία, η οποία κατέχει πάνω από μισό εκατομμύριο δωμάτια σε 3.5000 ξενοδοχεία, ανακοίνωσε επίσης ότι τα προ φόρων κέρδη δ’ τριμήνου αυξήθηκαν 17% στις 69 εκατ. στερλίνες.

Την περασμένη εβδομάδα η InterContinental πούλησε το Crowne Plaza American στο Αμστερνταμ προς 37 εκατ. ευρώ και την προηγούμενη δήλωσε ότι θα διαθέσει δύο εγκαταστάσεις στο Μαϊάμι και το Σικάγο προς 287 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v