Πτώση ευρωαγορών εν αναμονή macro ΗΠΑ και Intel

Απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση στις αγορές, καθώς κορυφαίες εταιρίες απογοήτευσαν με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης, ενώ η άνοδος του πετρελαίου και του ευρώ επιβαρύνει την ψυχολογία.

Απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κορυφαίες εταιρίες όπως η E.ON, η Carrefour και η Fortis απογοήτευσαν με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης, ενώ η άνοδος του πετρελαίου και του ευρώ επιβαρύνει την ψυχολογία.

Το 59% των εταιριών του δείκτη Stoxx 50 που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα δ΄ τριμήνου (44 από τις 50) έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, μέγεθος χαμηλότερο από το 70% του γ΄ τριμήνου.

Η κερδοφορία των εταιριών του Stoxx 600 θα αυξηθεί κατά 11% στο 2005, έναντι 27% πέρσι, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών FactSet JCF.

Η E.ON υποχωρεί 3,1%, η Carrefour 1,1% και η Fortis 0,7%. Στον αντίποδα η BMW εκτινάσσεται 3% και η InterContinental 2,3%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,53% στις 4.969 μονάδες, ενώ ο DAX 0,59% στις 4.349 μονάδες και ο CAC 0,53% στις 4.045 μονάδες.

Ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εκτίμηση της Intel για τα αποτελέσματα χρήσης α΄ τριμήνου, η οποία οι αναλυτές φοβούνται ότι δεν θα ανταποκριθεί στις προηγούμενες προβλέψεις και θα ασκήσει πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στα σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν το απόγευμα, δηλαδή τα επιδόματα ανεργίας της περασμένης εβδομάδας και ο προϋπολογισμός Φεβρουαρίου.

Η αγορά περιμένει ότι ο αριθμός των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε κατά 310 χιλιάδες, όσες και στην προηγούμενη μέτρηση. Στον προϋπολογισμό Φεβρουαρίου προβλέπεται έλλειμμα 100 δισ. δολαρίων έναντι ελλείμματος 96,7 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v