Ενέργεια και πρώτες ύλες ωθούν τις ευρωαγορές

Οι εταιρίες ενέργειας και εμπορευμάτων ωθούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές. Επικρατεί κάποια νευρικότητα εν όψει λήξης προθεσμιακών συμβολαίων.

Οι εταιρίες ενέργειας και εμπορευμάτων ωθούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές. Η BHP ενισχύεται 1,2% και η Rio Tinto Group 0,8%.

Οι συναλλαγές χαρακτηρίζονται από κάποια νευρικότητα, καθώς λήγουν σήμερα προθεσμιακά συμβόλαια και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,39% στις 4.941 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με άνοδο 0,34% στις 4.330 μονάδες και ο CAC 0,35% στις 4.046 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης μετά τα χθεσινά κέρδη προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος αναμένεται ότι βελτιώθηκε τον Μάρτιο στο 94,9 από 94,1.

Θετικά αναμένεται να επιδράσει στον τεχνολογικό κλάδο η ανακοίνωση της Adobe για κέρδη α’ τριμήνου στα 60 σεντς ανά μετοχή έναντι 50 σεντς πέρυσι, χάρη στην εκτίναξη της ζήτησης για την τελευταία έκδοση του Acrobat σε επίπεδα ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v