Κίνα: Αύξηση εμπορικών πωλήσεων ”ξένων” 48%

Οι αλυσίδες λιανικών πωλήσεων από το εξωτερικό, όπως Carrefour και Wal-Mart, απόλαυσαν πέρσι πωλήσεις αυξημένες 48% από το 2002 στην Κίνα, αν και το μερίδιό τους αυξήθηκε συγκριτικά λίγο, στο 2,6% από 2,3% το 2002.

Κίνα: Αύξηση εμπορικών πωλήσεων ”ξένων” 48%
Οι αλυσίδες λιανικών πωλήσεων από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων οι κολοσσοί Carrefour και Wal-Mart, απόλαυσαν πωλήσεις της τάξης των 138,3 δισ. γουάν το 2004, κατά 48% περισσότερα από το 2002, αναφέρει η εφημερίδα China Daily, παραθέτοντας στοιχεία από την ένωση λιανικών καταστημάτων και φραντσάιζ της χώρας.

Ωστόσο, αναφέρει το δημοσίευμα, οι πωλήσεις των ξένων αλυσίδων αντιστοιχούσε στο 2,6% των συνολικών πωλήσεων στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι του ποσοστού 2,3% στο 2002.

Από τις 100 κορυφαίες αλυσίδες λιανικού εμπορίου του πλανήτη, μόνο 16 είχαν ανοίξει καταστήματα στην ασιατική χώρα μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Ωστόσο η ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι ξένες εταιρίες επεκτείνουν τα δίκτυά τους μετά τον Δεκέμβριο, οπότε και το Πεκίνο αποφάσισε την άρση των περιορισμών στα μετοχικά μερίδια, τη γεωγραφική κατανομή και τον αριθμό των διαθέσιμων καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v