Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή CPI στις ΗΠΑ

Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ενδείξεις επιτάχυνσης των αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια, που απειλούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ενδείξεις επιτάχυνσης των αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια, που απειλούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Οι εξαγωγείς ”πρωτοστατούν” στις απώλειες και η Nokia που απολαμβάνει το 15% των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ υποχωρεί 1,7%, ενώ η Alcatel 1,4%.

Εντονες πιέσεις υφίστανται και οι πετρελαϊκές μετοχές μετά τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιδεινώθηκε μετά την ανακοίνωση απρόσμενης πτώσης του κρίσιμου δείκτη Ifo στη γερμανική οικονομία.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν και στις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές, πλην του Λουξεμβούργου. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,97% στις 4.897 μονάδες, ο DAX 0,79% στις 4.286 μονάδες και ο CAC 0,87% στις 4.011 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται περαιτέρω απώλειες στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στην αμερικανική αγορά, που ενδέχεται να επιδείξει νέα άνοδο, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες της Fed για επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων.

Οι αναλυτές περιμένουν συγκεκριμένα ότι ο δείκτης ”τσίμπησε” 0,3% επιπλέον τον Φεβρουάριο μετά την αύξηση 0,1% του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v