TUI: Λιγότερες των αναμενόμενων ζημίες δ΄ τριμήνου

Διευρύνθηκαν οι ζημίες της TUI στο δ΄ τρίμηνο εξαιτίας της αναδιοργάνωσης της βρετανικής μονάδας. Καλύτερα πάντως από τα αναμενόμενα τα αποτελέσματα, προκαλούν άνοδο στη μετοχή, η οποία έχει την καλύτερη εμφάνιση στον DAX το τελευταίο εξάμηνο.

TUI: Λιγότερες των αναμενόμενων ζημίες δ΄ τριμήνου
Η TUI ανακοίνωσε ότι οι ζημίες στην τουριστική μονάδα της διευρύνθηκαν κατά το δ΄ τρίμηνο, καθώς επιβάλλονται περικοπές θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωση στη βρετανική μονάδα Thomson ώστε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό των Ryanair και easyJet.

Οι προ φόρων ζημίες του μεγαλύτερου ομίλου τουριστικών πρακτορείων της Ευρώπης εκτινάχθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ έναντι 93 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα αποτελέσματα περιλαμβάνεται χρέωση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της βρετανικής μονάδας. Οι αναλυτές περίμεναν περισσότερες απώλειες, της τάξης των 129 εκατ. ευρώ.

Η TUI -όπως και οι ανταγωνιστές της σαν την Thomas Cook- για να απαντήσει στον ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιριών φθηνών εισιτηρίων επεκτείνει την επιχείρηση χαμηλού κόστους αερομεταφορών Express και αυξάνει τις προσφορές μέσω Ιντερνετ.

Η εταιρία πιστεύει ότι τα μέτρα, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη βελτίωση της ζήτησης για τουριστικά πακέτα, θα δημιουργήσουν αύξηση κερδών της τάξης του 10% στη φετινή χρονιά. Αρκετοί αναλυτές αμφισβητούν πάντως τη δυνατότητα της TUI να ανταποκριθεί στον στόχο κερδοφορίας.

Στα 362,4 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2004, τα προ φόρων κέρδη της μονάδας τουρισμού της εταιρίας αντιστοιχούσαν στο 2,8% των πωλήσεων, οι οποίες και βελτιώθηκαν 3,6% στα 13,1 δισ. δολάρια. Ο όμιλος σκοπεύει να διανείμει αμετάβλητο μέρισμα της τάξης των 77 σεντς ανά μετοχή.

Η μετοχή της TUI αντέδρασε με άνοδο 1% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο τίτλος έχει ενισχυθεί 43% στο τελευταίο 6μηνο, καταγράφοντας την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των μετοχών του γερμανικού δείκτη DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v