Η Telefonica προσφέρει 3,6 δισ. δολ. για την Cesky

Η Telefonica κατέθεσε καλύτερη προσφορά από την Swisscom και την Belgacom για το 51% της Cesky Telecom, αν και η ιδιωτικοποίηση του κρατικού μεριδίου ενδέχεται να αναβληθεί και πάλι μετά την κυβερνητική κρίση στην Πράγα.

Η Telefonica προσφέρει 3,6 δισ. δολ. για την Cesky
Η Telefonica, μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, κατέθεσε καλύτερη προσφορά από την Swisscom και την Belgacom στην δημοπρασία για το μερίδιο 51% της τσεχικής κυβέρνησης στην Cesky Telecom.

Η Telefonica, που εδρεύει στη Μαδρίτη, προσφέρει 82,6 δισ. κορούνες (3,6 δισ. δολ.) ή 502 κορούνες ανά μετοχή για το κρατικό μερίδιο στην Νο1 εταιρία τηλεφωνίας της επικράτειας, μέγεθος υψηλότερο κατά 25% από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στην Πράγα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ταμείου εθνικής περιουσίας της χώρας.

Η Swisscom προσέφερε 79,2 δισ. κορούνες και η Belgacom 67,5 δισ. κορούνες. Η προσφορά που κατέθεσαν η France Telecom με τις εταιρίες εξαγορών Blackstone, CVC Capital Partners και Providence Equity Partners, δεν μελετήθηκε γιατί θεωρήθηκε ”μη αποδεκτή”, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος.

Πάντως η δεύτερη αυτή απόπειρα πώλησης της Cesky Telecom κινδυνεύει και πάλι, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Stanislav Gross θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου αύριο, μετά την παραίτηση τριών κορυφαίων στελεχών από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Εάν διαλυθεί η κυβέρνηση, θεωρείται πιθανό να καθυστερήσει η πώληση ή να πωληθεί το μερίδιο μέσα από την κεφαλαιαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v