Enel: Εκτίναξη κερδών 36% λόγω πώλησης δικτύου

Κατακόρυφη αύξηση ετήσιων κερδών προκάλεσε στην Enel η εκποίηση του μισού δικτύου ηλεκτροδότησης της Ιταλίας το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη κοινωφελής επιχείρηση της γείτονος.

Enel: Εκτίναξη κερδών 36% λόγω πώλησης δικτύου
Κατακόρυφη αύξηση ετήσιων κερδών προκάλεσε η εκποίηση του μισού δικτύου ηλεκτροδότησης της Ιταλίας το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη κοινωφελής επιχείρηση της γείτονος, η Enel.

Το υπό κρατικό έλεγχο πρώην μονοπώλιο ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 36% στα 3,4 δισ. ευρώ στο περσινό έτος, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 16,5% στα 36,5 δισ. ευρώ.

Τα μεγέθη του ομίλου ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από τα έσοδα ύψους 1,7 δισ. ευρώ της πώλησης του 50% της Terna, η οποία και ελέγχει το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ιταλίας, πέρσι το καλοκαίρι.

Η Enel ευνοήθηκε και από την αποζημίωση 1,1 δισ. ευρώ που εισέπραξε από την ιταλική κυβέρνηση για τις εσφαλμένες αποφάσεις που είχε λάβει όταν ο όμιλος ανήκε αποκλειστικώς στο κράτος.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πωλήσει 10% επιπλέον της Enel μέχρι το Σεπτέμβριο προκειμένου να βελτιωθούν τα κρατικά έσοδα.

Το κρατικό μερίδιο στον φορέα θα μειωθεί έτσι στο 20% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v