Ε.Ε.: Ταχύτερη ανάπτυξη βλέπει ο Λ. Παπαδήμος

Την εκτίμηση ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα ενισχυθεί περισσότερο φέτος, καθώς και ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, εξέφρασε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ε.Ε.: Ταχύτερη ανάπτυξη βλέπει ο Λ. Παπαδήμος
Την άποψη ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο φέτος, καθώς και ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, εξέφρασε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι τα τρέχοντα επιτόκια της ΕΚΤ συμβαδίζουν με την μεσοπρόθεσμη σταθερότητα των τιμών, ενώ όπως τόνισε τα διαθέσιμα στοιχεία και η πιο πρόσφατη εκτίμησή μας έχουν επιβεβαιώσει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν συγκρατημένες και ότι ο πληθωρισμός θα πρέπει να υποχωρήσει μεσοπρόθεσμα.

Ο ίδιος εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την οικονομική ανάκαμψη, η οποία όπως είπε, αναμένει να επιταχυνθεί στην διάρκεια του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v