Λιανική κι εμπορεύματα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Οι κλάδοι λιανικής και εμπορευμάτων στηρίζουν σε κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αναλυτές τονίζουν ότι τα χρηματιστήρια της ηπείρου θεωρούνται φθηνά σε σχέση με τις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ.

Οι κλάδοι λιανικής και εμπορευμάτων στηρίζουν σε κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αναλυτές τονίζουν ότι τα χρηματιστήρια της ηπείρου θεωρούνται φθηνά σε σχέση με τις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ και αναμένεται να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Οι εταιρίες του δείκτη Stoxx 600 διαμορφώνονται με Ρ/Ε 13,3 έναντι των προβλεπόμενων κερδών του ερχόμενου 12μήνου, δηλαδή 400 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το 17,2 που είναι ο μέσος όρος της τελευταίες 10ετίας.

Ο αμερικανικός Standard & Poor’s 500 και ο MSCI Ασίας – Ειρηνικού κινούνται με Ρ/Ε 15,6 και 15,9 αντιστοίχως, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Στο α’ τρίμηνο οι ευρωπαϊκοί δείκτες είχαν καλύτερη εμφάνιση από τους βασικούς δείκτες των μεγάλων αγορών του πλανήτη. Η εταιρίες ενέργειας και πρώτων υλών ”οδήγησαν” την άνοδο του τριμήνου που ολοκληρώθηκε χθες.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζει ο κλάδος λιανικής μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα της Inditex (+3%). Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν επίσης οι κλάδοι πρώτων υλών και πετρελαίου, στον απόηχο των προβλέψεων για σημαντικές αυξήσεις στις τιμές εμπορευμάτων.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,53% στις 4.920 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με κέρδη 0,37% στις 4.364 μονάδες και ο CAC 0,05% στις 4.069 μονάδες.

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, ενώ αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης ανεργίας Μαρτίου υποχώρησε στο 5,3% από 5,4% στην προηγούμενη μέτρηση, καθώς και ότι δημιουργήθηκαν 213.000 νέες θέσεις εργασίας, λιγότερες από τις 262.000 της προηγούμενης μέτρησης.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης βιοµηχανίας ISM Μαρτίου, που η αγορά αναμένεται ότι διαμορφώθηκε στο 54,9 από 55,3% στην προηγούμενη µέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v