Ευρωζώνη: Αύξηση ανεργίας στο 8,9% τον Φεβρουάριο

Ο αριθμός των ανέργων διογκώθηκε στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο και το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 8,9%, ενώ και η μεταποίηση επιβραδύνθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες τον Μάρτιο.

Ευρωζώνη: Αύξηση ανεργίας στο 8,9% τον Φεβρουάριο
Ο αριθμός των ανέργων διογκώθηκε στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο και το ποσοστό της ανεργίας επί του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε στο 8,9% έναντι 8,8% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Οι ιδιώτες οικονομολόγοι περίμεναν ότι το ποσοστό θα παραμείνει σταθερό.

Ο αριθμός των Ευρωπαίων που δεν έχουν δουλειά αυξήθηκε στα 12,8 εκατομμύρια έναντι 12,7 εκατομμυρίων στην προηγούμενη μέτρηση. Οι αναλυτές φοβούνται ότι, καθώς οι εργοδότες εξακολουθούν να κόβουν θέσεις εργασίας για να αντεπεξέλθουν στην οικονομική δυσπραγία, ο αριθμός των ανέργων δύσκολα θα μειωθεί σύντομα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα NTC - Reuters που δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση, η ανάπτυξη του κλάδου μεταποίησης στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε για πρώτη φορά στους τελευταίους τέσσερις μήνες τον Μάρτιο, εξαιτίας κυρίως του ακριβού κόστους καυσίμων.

Ο δείκτης NTC - Reuters μειώθηκε στο 50,4 από 51,9 τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v