Boots: Πτώση κερδών, πωλεί τη διεθνή μονάδα

Η Boots, η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακευτικών προϊόντων στη Βρετανία, προειδοποίησε ότι τα κέρδη της ενδέχεται να υποχωρήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει την κερδοφόρο διεθνή μονάδα ατομικής υγείας και υγιεινής.

Boots: Πτώση κερδών, πωλεί τη διεθνή μονάδα
Η Boots Group, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης αλυσίδας φαρμακευτικών προϊόντων της Βρετανίας, προειδοποίησε ότι τα κέρδη της ενδέχεται να υποχωρήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων και ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει τη διεθνή μονάδα ατομικής υγείας και υγιεινής.

Τα κέρδη της Boots the Chemists υποχώρησαν 0,9% στο οικονομικό δ΄ τρίμηνο, μετά από αύξηση 2,6% στο προηγούμενο τρίμηνο. Οι πωλήσεις στην αλυσίδα με τα 1.400 καταστήματα αυξήθηκαν 1,1%, ανακοίνωσε η Boots.

Τα προ φόρων κέρδη για το οικονομικό έτος έως τις 31 Μαρτίου θα διαμορφωθούν στις 475 εκατ. στερλίνες, λιγότερα από την περσινή χρονιά, δήλωσε επίσης η εταιρία, ενώ η μείωση των καταναλωτικών δαπανών και η αύξηση του κόστους υποδομών θα οδηγήσουν πιθανότατα σε νέα μείωση λειτουργικών κερδών και φέτος.

Η προτεινόμενη πώληση της κερδοφόρου Boots Healthcare International, που παρασκευάζει και σκευάσματα όπως Nurofen, Strepsils και Clearasil, θα βοηθήσει τον όμιλο να εκσυγχρονίσει τα καταστήματά του, όπως δήλωσε η εταιρία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Boots χρειάζεται έσοδα για να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, το οποίο συνολικά ανέρχεται στις 700 εκατ. στερλίνες σε δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v