Ενδιαφέρον για την Italtel εκδηλώνει η Siemens

Συνομιλίες για την εξαγορά της Italtel, της ιταλικής επιχείρησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, βασικός πελάτης και μέτοχος της οποίας είναι η Telecom Italia, διεξάγει σύμφωνα με δημοσίευμα Siemens.

Ενδιαφέρον για την Italtel εκδηλώνει η Siemens
Συνομιλίες για την εξαγορά της Italtel διεξάγει η Siemens, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Il Sole 24 Ore” που παραθέτει πληροφορίες από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Clayton Dubilier & Rice, το οποίο και διαθέτει μερίδιο 48,7% στην ιταλική επιχείρηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Μολονότι η Clayton Dubilier & Rice τονίζει ότι δεν έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής αποκλειστικές συνομιλίες, η Siemens επιβεβαίωσε τόσο το ενδιαφέρον της για την Italtel όσο και την επιθυμία της να διεξάγει συνομιλίες με τη διοίκηση της εταιρίας.

Αλλοι βασικοί μέτοχοι της Italtel είναι η Cisco Systems με μερίδιο 18,4% και η Telecom Italia με μερίδιο 19,3%.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, μολονότι είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Siemens θα δεχτεί να παραμείνει η Cisco μέτοχος της Italtel, η γερμανική εταιρία τάσσεται υπέρ της παρουσίας της Telecom Italia στον όμιλο.

Η Telecom Italia, εξάλλου, είναι ο βασικός πελάτης της Italtel, καθώς καταλαμβάνει το 65% των πωλήσεών της. Το σύνολο της επιχείρησης αποτιμάται στα 900 εκατ. ευρώ πλην 274 εκατ. ευρώ σε καθαρό χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v