Στο ”ρελαντί” οι ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις για τις τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, ενώ ο δείκτης Stoxx 600 οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τελευταίου διμήνου.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, καθώς το πετρέλαιο ακολουθεί για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση πτωτική πορεία, με τον δείκτη Stoxx 600 να οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τελευταίου διμήνου.

Ο Stoxx 600 έχει ενισχυθεί στην εβδομάδα μέχρι στιγμής 1,4%, ενώ ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50 1,3% και 1,2% αντιστοίχως.

Οι αεροπορικές εταιρίες όπως η Air France-KLM (+1,8%) και η Deutsche Lufthansa (+1,7%) εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Κέρδη αποκομίζουν και οι μετοχές του κλάδου λιανικής ύστερα από δημοσίευμα που θέλει εταιρία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων να εκφράζει ενδιαφέρον για τη βρετανική Boots Group, ενώ παράλληλα η Metro ανέφερε ότι παρατηρεί βελτίωση της κατάστασης στη Γερμανία.

Με κέρδη αντιδρά η DaimlerChrysler στην απαλλαγή της από τις κατηγορίες ότι εξαπάτησε τον μεγαλοεπενδυτή Kirk Kerkorian.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,21% στις 4.987 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,44% στις 4.408 μονάδες και ο CAC 0,39% στις 4.140 μονάδες.

Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης, το Deutsche Boerse, εκτινάσσεται 2,9% μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου 12μήνου από την Credit Suisse First Boston στα 65 ευρώ από 55 ευρώ.

Ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη δυνατότητα επέκτασης της τετραήμερης ανόδου του Dow Jones, με δεδομένες τις υποτονικές ενδείξεις για την εταιρική κερδοφορία και την οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v