Βύθιση κερδών 79% στη Philips λόγω LCD, ημιαγωγών

Η Philips ανακοίνωσε βύθιση κερδών α΄ τριμήνου της τάξης του 79%, καθώς εμφανίστηκαν ζημιές στις επίπεδες οθόνες και μειώθηκαν τα κέρδη της μονάδας ημιαγωγών.

Βύθιση κερδών 79% στη Philips λόγω LCD, ημιαγωγών
Η Royal Philips Electronics ανακοίνωσε βύθιση κερδών α΄ τριμήνου της τάξης του 79%, καθώς η θυγατρική κοινοπραξία κατασκευής επίπεδων οθονών εμφάνισε ζημίες και μειώθηκαν τα κέρδη της μονάδας ημιαγωγών.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 117 εκατ. ευρώ έναντι 550 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης, που είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση τηλεοράσεων στην Ευρώπη και τρίτη μεγαλύτερη στους ημιαγωγούς. Οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές στα 6,64 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Gerard Kleisterlee μείωσε τις ζημιές του ομίλου με περικοπές των δαπανών και τώρα στρέφεται στους χώρους ιατρικού εξοπλισμού, μικρών συσκευών και φωτισμού για να αποκεντρωθεί από τους ”οικονομικά ευαίσθητους” κλάδους των υγρών κρυστάλλων και ημιαγωγών.

Η Philips ελέγχει από κοινού με τη νοτιοκορεάτικη LG Electronics την LG.Philips LCD, που ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου για το α΄ τρίμηνο ζημίες 80 εκατ. δολ., που ήταν οι πρώτες απώλειες σε δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v