Διατηρούν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Σημαντικά παραμένουν τα κέρδη στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλό έξι εβδομάδων και την αισιοδοξία ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι εξαγωγείς και οι ταξιδιωτικές εταιρίες αποκομίζουν τα περισσότερα κέρδη στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλό έξι εβδομάδων και την αισιοδοξία ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,41% στις 4.966 μονάδες, ο DAX 0,66% στις 4.400 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,65% στις 4.123 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και οι κατασκευαστικές εταιρίες όπως η Lafarge (1,5%) που απολαμβάνει το 27% των εσόδων της από τις ΗΠΑ, οι αεροπορικές όπως η British Airways (1,5%) και οι τράπεζες όπως οι Deutsche Bank (1,2%) και Credit Suisse Group (0,9%).

Στον αντίποδα, με απώλειες αντιδρούν οι τίτλοι ενέργειας στην πτώση των τιμών πετρελαίου, ενώ πτώση καταγράφουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την ανακοίνωση μείωσης των ευρωπαϊκών πωλήσεων τον Μάρτιο. Η Peugeot Citroen υποχωρεί 0,5%.

Ελαφρά πτώση προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς η προειδοποίηση της ASML για πτώση στις πωλήσεις ημιαγωγών αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον κρίσιμο τεχνολογικό κλάδο.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις. Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό τριών μηνών (0,8% από 0,4% στην προηγούμενη μέτρηση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v