Αισθητή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η δημοσίευση των πρακτικών της Federal Reserve καθησύχασε τους φόβους επιθετικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η Federal Reserve καθησύχασε τους φόβους επιθετικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed τον περασμένο μήνα διασκέδασε τις ανησυχίες ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρά για να προλάβει την ανάπτυξη πληθωριστικών πιέσεων με αυξήσεις 0,50 μονάδων αντί για 0,25 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,43% στις 4.967 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,66% στις 4.400 μονάδες και ο CAC 0,57% στις 4.120 μονάδες.

Με κέρδη 1,5% αντιδρά η μετοχή της Carrefour στην ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων 3,9% στο α΄ τρίμηνο, χάρη στη βελτίωση της δραστηριότητας στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Η μεγαλύτερη βρετανική ασφαλιστική, η Aviva, ενισχύεται 0,9% μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των αδειών που έχει στην Κίνα και να επεκταθεί στην Ινδία.

Η ASML υποχωρεί 3,2% μετά την πρόβλεψη μείωσης των παραγγελιών της στο τρέχον τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v