Ο Berlusconi πωλεί το 16,7% της Mediaset

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi πωλεί το 16,7% του ομίλου ΜΜΕ Mediaset, καθώς ο πλουσιότερος πολίτης της χώρας προσπαθεί να καθησυχάσει τις επιφυλάξεις για ”διαπλεκόμενα” συμφέροντά πριν από τις εκλογές του 2006.

Ο Berlusconi πωλεί το 16,7% της Mediaset
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi πωλεί το 16,7% του ομίλου ΜΜΕ Mediaset, καθώς ο πλουσιότερος πολίτης της χώρας προσπαθεί να καθησυχάσει τις επιφυλάξεις για ”διαπλεκόμενα” συμφέροντα πριν από τις εκλογές του 2006.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το επενδυτικό ”όχημα” του Berlusconi, η Fininvest, τη μεταβίβαση έχει αναλάβει η JPMorgan Chase.

Η JPMorgan ανακοίνωσε ότι θα πωληθούν 197 εκατ. μετοχές σε κλίμακα τιμής μεταξύ 10,70 και 10,90 ευρώ, αποτιμώντας το μερίδιο στα 2,8 δισ. δολ.

Η Fininvest θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να μειώσει τα χρέη της. Θα της απομείνει μερίδιο 34,4% στη Mediaset μετά την πώληση.

Ο 68χρονος Berlusconi, ο πλουσιότερος εκλεγμένος πολιτικός στον κόσμο, ελέγχει μερίδιο περίπου 85% της Fininvest, ενώ το υπόλοιπο μερίδιο μοιράζονται τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, η Marina και ο Pier Silvio.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v