Πτώση στις ευρωαγορές στον απόηχο της Wall

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πτώση των τιμών μετάλλων και πετρελαίου, που ασκεί σημαντικές πιέσεις στους παραγωγούς πρώτων υλών.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πτώση των τιμών μετάλλων και πετρελαίου, που ασκεί σημαντικές πιέσεις στους παραγωγούς πρώτων υλών όπως η BHP Billiton (-1,5%), η Anglo American (-0,8%) και η BP (-1,1%).

Με βύθιση 30% αντιδρά η μετοχή της Woolworths μετά την ανακοίνωση της Apax Partners Worldwide ότι εγκαταλείπει την προσφορά εξαγοράς της βρετανικής αλυσίδας λιανικών πωλήσεων.

Με απώλειες 0,5% αντιδρά η Ericsson στη σύσταση της Credit Suisse First Boston ότι οι προοπτικές (outlook) για την εταιρία δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι ”πιο συντηρητικές.”

Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές επιδεινώνει το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street, που αντέδρασε στα δυσοίωνα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, ενώ ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,32% στις 4.944 μονάδες, ο DAX ακολουθεί με απώλειες 0,42% στις 4.387 μονάδες και ο CAC 0,34% στις 4.103 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v