Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Agricole: Προς εξαγορά σερβικής τράπεζας

Η γαλλική Credit Agricole βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της μικρής σερβικής τράπεζας Meridian Banka, με τη συμφωνία να αναμένεται έως τα μέσα Μαΐου, είπαν την Τετάρτη οι δύο τράπεζες. Ενδιαφέρον για την τράπεζα έχει εκδηλώσει και η Eurobank.

Credit Agricole: Προς εξαγορά σερβικής τράπεζας
Η γαλλική Credit Agricole βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της μικρής σερβικής τράπεζας Meridian Banka, με τη συμφωνία να αναμένεται έως τα μέσα Μαΐου, είπαν την Τετάρτη οι δύο τράπεζες, μεταδίδει το Reuters.

”Στο πλαίσιο των όρων που θα καθοριστούν πλήρως έως τα μέσα Μαΐου και δεδομένου ότι θα εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, η Credit Agricole θα κατέχει ποσοστό 71% στην Meridian Banka”, ανέφεραν οι δύο τράπεζες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Πηγή κοντινή στην σχεδιαζόμενη συμφωνία είπε ότι η προσφορά της Credit Agricole ήταν κατά πολύ καλύτερη από αυτή που κατέθεσε η EFG Eurobank, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Reuters.

”Η αξία του ποσοστού 71%, μαζί με τη σχεδιαζόμενη επανακεφαλαιοποίηση της Meridian Banka και τις μελλοντικές επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια. Η συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί στις 9 Μαΐου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v