Τεχνολογική ”καταιγίδα” στις ευρωαγορές

Οι δυσοίωνες ανακοινώσεις κερδοφορίας και προβλέψεων από κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες της Ευρώπης προκαλούν αισθητή πτώση στις ευρωαγορές και η δεικτοβαρής Siemens ωθεί τον δείκτη DAX κάτω από το επίπεδο στήριξης των 4.200 μονάδων.

Οι δυσοίωνες ανακοινώσεις κερδοφορίας και προβλέψεων από κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες της Ευρώπης σε συνδυασμό με τα νέα δυσμενή στατιστικά στοιχεία προκαλούν αισθητή πτώση στις ευρωαγορές.

Η δεικτοβαρής Siemens (-1,9%) ώθησε τον δείκτη DAX κάτω από το κρίσιμο επίπεδο στήριξης των 4.200 μονάδων και το βαρόμετρο του χρηματιστηρίου στη Φρανκφούρτη κινείται με απώλειες 1,20% στις 4.182 μονάδες.

Ο δείκτης CAC ακολουθεί με απώλειες 1,08% στις 3.950 μονάδες, ενώ ο FTSE υποχωρεί 0,73% στις 4.810 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σε όλες τις μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές αγορές, με τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη OMX στη Στοκχόλμη (2,6%), εξαιτίας της Hennes & Mauritz, η οποία όπως και η GUS αντιδρά στις απογοητευτικές πωλήσεις της Kingfisher (-3,8%).

Η STMicroelectronics κατακρημνίζεται 5,1%, η Infineon υποχωρεί 2,5% και η ASMI 2,9%. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της νορβηγικής Telenor (-8,4%) μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών α΄ τριμήνου της τάξης του 45%.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, πλην του τεχνολογικού Nasdaq που προβλέπεται να πιεστεί από την Amazon, οι προθεσμιακές αγορές, σε μια διορθωτική προς τα πάνω κίνηση μετά τη χθεσινή βύθιση στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα στην αμερικανική αγορά μεταξύ άλλων η Verizon, η Colgate-Palmolive και η Juniper Networks.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών Μαρτίου, που εκτιμάται ότι ενισχύθηκε 0,3% έναντι 0,5% στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v